Tule parhaaksi versioksi itsestäsi!

”Tule parhaaksi versioksi itsestäsi – olet sen velkaa elämällesi!”

Mahtilause! Mutta täyttä asiaa. Uskalla elää ennen kuin kuolet!

Olen halunnut jo pitkään kirjoittaa kuolemasta vaikka aihe onkin arka ja synkkä. Sitten kuulin lausahduksen jonka mukaan kuolema on elämän selkäranka. Sitä jäin pohtimaan ja se kolahti. Meillä on nyt vaan se yksi tietoinen elämä jota eletään koska kukaan ei ole vielä selvinnyt elämästä hengissä. Eletäänkö tätä elämää ettei tarvitse kuolla ennen kuin haudataan?

Ole se mitä olet mutta muista päivittää itsesi omaan elämän tähän hetkeen ja tilanteeseen. Ihminen muuttuu. Elämä muuttuu. Elämäntilanteet muuttuu. Kiinnostuksen kohteet muuttuu. Uskalla siis kohdata itsesi muuttuneena. Kuva joka on juuttunut päähän 20 vuoden takaa ei todennäköisesti enää tässä hetkessä toimi. Eikä sen tarvitsekaan. Mutta jos yrität kymmenellä kynnellä pitää siitä kiinni olet hukassa. Ei maailmakaan ole enää samaa paikka kuin 20-10-5 vuotta sitten. Miten sinun elämäsi ja sinä voisivat olla?

Uteliaisuus. Jokaisella on omia kohteita jotka ”värähtelee” ja joihin haluaa perehtyä enemmän. Tarkkaile asioita joita huomaat. Ne saattavat kertoa sinulle enemmän sinusta kuin se mitä ajattelet. Ajatukset voivat johtaa harhaan. Kun ajattelet ettet pysty johonkin tuskin pystyt. Jos vaan teet ilman suurempia selityksiä ja draamaa asia saattaakin mennä putkeen. Toki usko ja luottamus siivittävät menestystä hurjasti. Ajatukset synnyttävät myös paljon tekosyitä ja harhaluuloja. Tarkkaile niitäkin. Ja lopeta tekosyiden keksiminen. Itse olen kanssa hyvä siinä, että uskon niihin syihin joita ajatukset minulle tuottavat. Mutta ne pitää vaan ohittaa. Antaa niiden olla vaan. Naura niille ja niiden kanssa! Nauru ja iloisuus auttaa. Positiivinen mieli vie eteenpäin. Älä myös sorru olosuhteidesi vangiksi.

If you can’t,  you must! – Jos et pysty, sinun pitää.

On helppo syyttää muita ja vallitsevia olosuhteita surkeudestasi. ”Tee velvollisuuksistasi voimavarasi”. Fiksu lause! Keskity hyvään ja asioihin jotka vievät sinua eteenpäin tavoitteissasi. Vaikka sen puoli millimetriä kerrallaan. Se puoli milliäkin on parempi kun ei mitään. Lopetetaan kaikki mutku.. sitku.. selitykset ja löydetään omat tärkeät arvot ja rakennetaan onnellisuus tähän hetkeen. Niiden varaan. Niitä työkaluja käyttäen mitä sinulla on just nyt saatavilla. Huomaat eron heti kun muutat pikkasen asennettasi.

Kategoria(t): Pohdintoja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *